XXV. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia

 

Május 8-án a zsámbéki drivingcamp Hungary-n 25. alkalommal rendezik meg az Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát, melynek plenáris szakasza lehetőséget nyújt az aktuális kormányzati tervek, elképzelések ismertetésére, három szekciója pedig tematikájában felöleli a szakmacsoport gyártással, forgalmazással és szolgáltatásnyújtásokkal kapcsolatos teljes struktúráját. Az eseményen az Innovációs és Technológiai Minisztérium a közlekedéspolitika aktualitásairól, a Magyar Turisztikai Ügynökség pedig a turisztikai trendekről és stratégiákról tart előadást.

A Busexpo hetedik éve nyújt lehetőséget a piaci szereplők számára, hogy bemutassák technikai fejlesztéseiket, új termékeiket és legkorszerűbb járműveiket. A kiállítással párhuzamosan zajló – a NiT Hungary szervezésében, a közlekedési szaktárca támogatásával megvalósuló – Országos Személyszállítási Szakmai Konferencián pedig a kormányzati szereplők és hazai piac elismert szakemberei gyűlnek össze, hogy az ágazat legfontosabb kérdéseit megvitassák. Az idei év fókuszában elsősorban az alternatív hajtásokat érintő innovációk, illetve a piacnyitással és a különjárati szolgáltatásokkal kapcsolatos legfontosabb kihívások és az azokra adott megoldások állnak. A plenáris ülésen a közlekedésfejlesztéssel és az autóbuszos személyszállítással összefüggő újdonságok és kormányzati intézkedések mellett a turizmusfejlesztés és a turisztikai mobilitás kérdései is terítékre kerülnek. A közszolgáltatási szekció tematikája a biztonságos, fenntartható és rugalmas közösségi közlekedés, a különjárati szekció az autóbuszos személyszállítás kihívásaival, azon belül például a diákok biztonságos közlekedésével, míg a magyar buszgyártás szekció a legfontosabb hazai fejlesztésekkel foglalkozik. A nap folyamán az innovációs és technológiai szaktárca mellett többek között, Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Erb Szilvia, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Borbélyné Dr. Szabó Ágnes, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Szolgáltatási Főosztály főosztályvezetője, Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója és Dr. Szeneczey Balázs, a Főpolgármesteri Hivatal városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettese is előadást tart.

A konferenciára április 24-ig várják a jelentkezéseket: https://busexpo.hu/jelentkezes/#/conference-apply

Részletes program, előadók: https://www.busexpo.hu/konferencia/program

Az esemény a közlekedési szaktárca főtámogatása, a mindenkori közlekedésért felelős helyettes államtitkár fővédnöksége, továbbá számos kormányzati szerv, intézmény, civil szervezet és szövetség, és a piaci szereplők stratégiai szakmai partnersége mellett kerül megrendezésre.