Május 8-án a zsámbéki Busexpón mutatja be többfunkciós autóbusz típuscsaládjának új generációját, amelynek korábbi változataiból már több száz üzemel Magyarországon. A Credobus Inovell + az első ultrakönnyű konstrukciójú autóbusz a piacon.

Az új, 19,5 colos kerékrendszerű Credobus Inovell + utasterét és padlókialakítását műszaki paraméterek világviszonylatban is egyedülálló együttese jellemzi. Ennek köszönhetően ez az első ultrakönnyű konstrukciójú autóbusz a piacon, amely egyesíti a helyközi és a távolsági autóbuszok előnyeit, felhasználási területe pedig a legtöbb menetrendszerinti és különjárati alkalmazásra kiterjed.

A 13 méteres, 55 ülő utas szállítására alkalmas bemutatóbusz saját tömege legalább 1.500 kg-mal alacsonyabb az összes ismert európai gyártó azonos kategóriájú termékével összehasonlítva. Ennek köszönhetően 15 %-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és mintegy 8,5 tonnával alacsonyabb az éves CO2-kibocsátása.

Az Inovell + több mint 15 féle biztonsági rendszerrel van felszerelve, köztük radartechnológiás vészfékasszisztenssel, amely szükség esetén automatikus vészfékezés végrehajtására is képes. A fejlett biztonsági rendszerek iskolások szállítását is lehetővé teszik.

A busz komplett vázszerkezete és fém alkatrészei, futóművei, sebességváltója, valamint műanyag komponensei és a beépülő üveg gyártmányok is mind magyar termékek. Vételárához viszonyítva csupán 20 – 25 % az import részarány. A győri-mosonmagyaróvári Kravtex-Kühne Csoport Kravtex-Kühne Csoportnál azzal számolnak, hogy a rendkívül gazdaságos, környezetkímélő, és szinte minden városközi mobilitási igényt kielégítő magyar busz néhány éven belül a közszolgáltatók alaptípusává válik, és az elődmodellekhez hasonlóan országszerte elterjed.