Alapítvány segíti a nehéz helyzetbe került sofőröket vagy családjaikat.

A Közúti Fuvarozók és Személyszállítók „Segítőkéz” Alapítványa a balesetben elhunyt tehergépkocsi- és autóbuszvezetők családtagjai, vagy baleset következtében munkájukat tartósan ellátni képtelen gépkocsivezető munkavállalók szociális támogatására jött létre. Az Alapítvány legutóbb egy munkavégzés közben agyvérzést kapott, majd – sajnálatos módon – elhunyt kamionsofőr özvegyét támogatta 300.000 Forinttal.

A kenyérkereső nélkül maradt családban a két gyermek közül az egyik szívbeteg, ezért is volt kiemelten fontos, hogy minél hamarabb megérkezzen az alapítványtól a pénzbeli támogatás.  „Fontos a partnerség az utakon, és a kiállás egymásért a nehéz helyzetekben. A Segítő Kéz Alapítvány alapvető célja a bajba jutott kollégák számára gyors segítség nyújtása. A mostani döntés és gyors reakció is erre példa” – nyilatkozta Dittel Gábor a NiT Hungary ügyvezető főtitkára és a Segítő Kéz Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A közlekedés „veszélyes üzem”, a közúti balesetek egy része sajnos tragédiával végződik. A kamionsofőrök nagy része családfenntartó, így egy ilyen nem várt helyzet komoly és váratlan egzisztenciális krízishelyzetet eredményezhet családi körben is. A fuvarozói körre jellemző az összetartás, az empátia és a szociális érzékenység, ám fontos, hogy egy tragikus esemény kapcsán jelentkező karitatív szándék megfelelő jogi keretek között tudjon érvényre jutni. A „Segítőkéz” Alapítvány ezt a célt szolgálja. Az alapítvány kuratóriuma bízik abban, hogy a támogatási keret évről évre bővül, így egyre több sofőrnek vagy családnak tudnak anyagi támogatást nyújtani.

További információ az alapítványról: http://www.segitokezalapitvany.eu/home.html