2030-ig a dízel-, 2035-ig a benzinautók kiszorítását tervezi a régióból, ehhez azonban minél előbb ki kell építeni az alternatív meghajtású gépjárművek infrastruktúráját. 

Hadat üzent Brüsszel a fosszilis üzemanyaggal működő autóknak. A brüsszeli regionális kormány június 25-én jelentette be, hogy 2030-tól tilos lesz dízelüzemű autó értékesítése a régióban, míg a benzinautókra ugyanez a tilalom 2035-től lesz érvényes – írja a Quartz.com.

A lépés összhangban áll a környezetszennyezés csökkentésére irányuló brüsszeli erőfeszítésekkel és az Európai Unió 2050-re tervezett szén-dioxid-mentességi tervével.

A határidő betartása érdekében kidolgozták a „Low Emission Mobility Brussels” (alacsony kibocsátású brüsszeli közlekedés) tervet, amely a tömegközlekedés szélesebb körű használatára ösztönöz, valamint az elektromos autózás infrastruktúrájának kiépítésére szolgál – a cél, hogy 2035-ig 22 ezer töltőállomást telepítsenek a régióban. Azt remélik, hogy ezáltal 2030 körülbelül 70 százalékkal csökken a közlekedésből származó szén-dioxid kibocsátás.

Forrás: Világgazdaság