Egy év kimaradás után ismét az „5 tengelyen-biztos kézzel!” versenyjármű kormánya mögé ülve vehetett részt az elődöntőn az a 30 tehergépjármű-vezető, aki az online előselejtezőből továbbjutott. A két évvel ezelőtti előfutamhoz képest új versenyélmény fogadta a versenyzőket, és ez új kihívásokat is tartogatott számukra!

Szeptember 11-én (szombaton) és 12-én (vasárnap) 15-15 tehergépjármű-vezető mutatta meg szakmai felkészültséget egyaránt elméletben, közúti forgalomban és technikai szempontból. Az elődöntő három állomásból állt, amelyek között kiscsoportokban váltották egymást a versenyzők forgószínpad-szerűen.

Az előző évektől eltérően idén a 20 GKI-kérdésből álló tesztet számítógépeken és steril környezetben tölthették ki, mint a hivatalos GKI-vizsgán. A tesztkérdések megválaszolására 20 perc állt rendelkezésükre. Az elméleti felkészültség idén még nagyobb figyelmet kap, ugyanis az írásbeli teszt a verseny összpontszámának 25%-át adja a korábbi 12%-hoz képest.

Az elődöntő legújabb kihívása az Eco drive feladat volt, amelyet közúti forgalomban kellett teljesíteniük a versenyzőknek. A versenyjárművet az instruktor felügyeletében a kijelölt útvonalon kellett manőverezniük a legjobb vezetési teljesítménnyel és a közlekedési szabályok betartásával.

A versenyzőkre további 7 ügyességi feladat várt, amelyek nagyfokú türelmet, kitartást és kreativitást is igényeltek. A teljes beszámoló a döntőbe jutott 10 versenyzőről és az elődöntő két csoportjának eredményeiről itt olvasható el.

A magyar és a külföldi közutakon történő biztonságos közlekedés mindenkinek a felelőssége.

Látogasson ki családjával együtt az ország egyedülálló közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyének döntőjére és az ingyenes családi napra.

Találkozzunk szeptember 25-én (szombat) a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályáján!

Az ingyenes közlekedésbiztonsági családi nap számos interaktív és szórakoztató programmal várja a kilátogatókat. Bővebb információk >>>

A családi nap ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött >>>

Érkezz barátaiddal együtt, igazolj vissza a Facebook eseményre >>>

Az „5 tengelyen-biztos kézzel!” rendezvény és a hozzá kapcsolódó családi nap, a mindenkori (a rendezvény időpontjában érvényes) járványügyi, egészségügyi protokoll betartásával kerül megrendezésre, melyről az adott esemény előtt tájékoztatást fogunk küldeni.

Felelős szervezőként számunkra versenyzőink és látogatóink egészsége, továbbá biztonsága a legfontosabb, ennek érdekében az Operatív Törzs, valamint az Országos Tisztifőorvos ajánlásai szerint számos intézkedést fogunk hozni.