Hatodik alkalommal került megrendezésre a személyszállítási szakma informatív rendezvénye, a Busexpo, ahol az esemény 3500 látogatója 6000 négyzetméteres területen tekinthette meg a 40 darab kiállított autóbuszt.

A szakmai konferencia plenáris ülését a NIT Hungary elnöke, Füle László nyitotta. Nyitóbeszédében köszöntötte a szakkiállítás résztvevőit, valamint kiemelte, hogy az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Busexpo a személyszállítási szakma első informatív nagyrendezvényévé nőtte ki magát. A plenáris ülésen kormányzati elképzelések hangzottak el az autóbuszgyártással kapcsolatban, valamint szó esett arról is, hogy jelentős összefogás alakult azért, hogy a személyszállítási szolgáltatók magasabb színvonalú szolgáltatásokat tudjanak biztosítani.

„A közlekedési szektor egy forradalmi átalakulás előtt van, ha a járműgyártást vagy a járműipart nézzük. Nem csak ebben van nagy változás, hanem az infrastruktúra kiépítettségében is. Azt lehet mondani, hogy Magyarországon a közlekedési szektor az elmúlt évek kormányzati intézkedéseinek az egyik nyertese.”

– dr. Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára

Jelenleg 4-5 olyan magyar vállalat van amely jó minőségű, exportképes buszokat tud gyártani Magyarországon. Dr. Homolya Róbert véleménye szerint a buszos ágazat helyzete több, mint reményteli.

„Úgy gondolom, hogy megérkeztünk, mert nem csak a szakma és az érdeklődők voltak itt, hanem a kormányzat is, akik rendkívül fontos információkkal látták el a résztvevőket.”

– Dittel Gábor, a NIT Hungary ügyvezető főtitkára