A Városliget idegenforgalmi szempontból az egyik legfrekventáltabb helyszín Budapesten, amelyet minden turistabusz útvonal érint. A városligetben zajló építkezési munkálatok miatt megszűnt a Műcsarnok melletti autóbusz várakozó és leszállóhely, ami a biztonságot és az időhöz való alkalmazkodást biztosította.A helyzet megoldása érdekében a NiT Hungary egyeztetéseket kezdett a Városliget Zrt.-vel.

„Annak érdekében, hogy az autós szolgáltató ne stresszeljen úgy gondoltuk, hogy az első lépés, hogy időben fel kell vennünk a kapcsolatot a Városliget Zrt.-vel. Azt kell, hogy mondjam, hogy ebben az esetben a Városliget Zrt. rögtön parterünk volt.”

-Dittel Gábor, a NiT Hungary főtitkára

Naponta közel 18.000 buszos turista fordul meg a Hősök tere és a Városliget környékén. A Műcsarnok mellett évtizedek óta jól működő buszparkolót azonban a Liget projekt építési munkálatai miatt lezárták. Azóta közlekedési káosz alakult ki a környéken, a buszosok pedig trükközve próbálják minél gyorsabban és biztonságosabban leszállítani az utasokat. A NiT Hungary és a Városliget Zrt. egyeztetéseket kezdtek a megoldás érdekében, a köztük kialakult együttműködés eredményeként pedig kijelölt elszállító és várakozóhelyeket hoztak létre.

„A jövőben is számítunk azokra a hozzáadott véleményekre és értékekre amellyel a mindenki számára megfelelő megoldást közösen tudjuk kialakítani. Ez iránt a Városliget Zrt. messzemenőkig elkötelezett.”

–  Jelinek Balázs, a Városliget Zrt. működési vezérigazgató helyettese