Hetedik alkalommal rendezik meg Közép-Európa legnagyobb autóbuszos kiállítását, a Busexpót. Május 8-án a zsámbéki drivingcamp Hungary területén a hazai buszgyártás képviselői legújabb fejlesztéseiket is bemutatják, de a nemzetközi kiállítók is számos technológiai újdonsággal készülnek.

Az ingyenesen látogatható kiállításon az autóbuszgyártás- és forgalmazás, a beszállítóipar és az autóbuszos személyszállítási szolgáltatások képviselői sorakoznak fel. A Busexpo az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül, s mára Közép-Európa legjelentősebb szakmai rendezvényévé vált. Különlegessége, hogy összekapcsolódik a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciájával, ahol már 25. alkalommal gyűlnek össze az iparági szereplők, a szolgáltatói kör, a legjelentősebb szakmai szervezetek és a kormányzat képviselői, hogy az ágazat legfontosabb kérdéseit megvitassák.  A konferencia plenáris szakasza lehetőséget nyújt az aktuális kormányzati tervek, elképzelések ismertetésére, három szekciója pedig tematikájában felöleli a szakmacsoport gyártással, forgalmazással és szolgáltatásnyújtásokkal kapcsolatos teljes struktúráját.

A Busexpo Közép-Európa egyetlen olyan szakrendezvénye, amely több éve jelen van a térségben és komplex szakmai színteret biztosít a régió autóbuszpiacának. A 6000 négyzetméternyi területű, mozgó-interaktív kiállításon tehát nemcsak a hazai gyártók és forgalmazók, hanem a buszgyártás nemzetközi képviselői is bemutatkoznak. Az évről évre növekvő területnek és a zsámbéki létesítmény egyedülálló infrastruktúrának köszönhetően a járművek mozgás közbeni bemutatása is lehetséges, így a legfontosabb újításokat a résztvevők ki is próbálhatják. Számos elektromos jármű, innovatív technológia és balesetmegelőzést segítő megoldás is megtekinthető lesz majd az eseményen.

A NiT Hungary szervezésében megvalósuló rendezvényen hagyományosan többezer látogató vesz részt, az interaktív kiállítás megtekintése ingyenes.

További információ: https://www.busexpo.hu/