Szeptember utolsó vasárnapján ismét élőben szurkolhatunk Magyarország egyedülálló közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenyén! A 40 tonnás guruló óriásokat megszelídítő 10 tehergépjármű-vezető megmérettetése a zsámbéki dirvingcamp Hungary-n követhető végig. A döntő megtekintése mellett egésznapos ingyenes interaktív és szórakoztató programok várják a kilátogató családokat a közlekedésbiztonság jegyében!

A főtámogatók, a NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának küldetésében a gyermekek és a felnőttek oktatása is fontos helyet foglal el. Ennél fogva az ingyenes családi nap a biztonságos közlekedés alapszabályainak megismerésének és megtapasztalásának jegyében zajlik.

5 tengelyen, családi nap, közlekedésbiztonság

Amint kilépsz az utcára, a közlekedés aktív részesévé válsz

Nem lehet elég kiskorban elkezdeni a közlekedés alapszabályainak megismertetését. A kilencedik „5 tengelyen-biztos kézzel” kamionos verseny döntője erről is szól, ami több száz magyar családot vonz évről évre Zsámbékra. A főtámogatók és a főszervezők a versenyfeladatokon túl a családi nap programkínálatán is újítanak.

A kilátogató családok legapróbb tagjai biztonságos körülmények között ismerkedhetnek meg a KRESZ alapvető szabályaival egy erre kiépített pályán hivatásos rendőrök felügyeletében. Az interaktív programok között megtapasztalhatják a látássérült emberek mindennapjait, átélhetik, milyen lehet teljes sötétségben közlekedni és csak a többi érzékszervedre bízni magunkat.

5 tengelyen, családi nap, közlekedésbiztonság

A családi napon a vak és gyengénlátó személyek önálló életvitelét segítő eszközöket próbálhatjuk ki, de személyesen is beszélgethetünk velünk a mindennapos kihívásaikról.

További különleges és kalandos élmények várnak a touch pad rendszerrel ellátott, látványos mozgóplatformos szimulátorral, amivel minden játékos igazi kalandra találhat. Az űrutazástól kezdve a dínótúrán és a hullámvasúton át a versenyautóig választhatjuk ki az online kalandozásaink közlekedési módját.

5 tengelyen, családi nap, közlekedésbiztonság

Tudj meg többet az ingyenes családi nap programjairól >>>

A kaland már Budapesten elkezdődik

Érkezzetek a családi napra a verseny ingyenes buszjáratával, ami a Budapest Déli pályaudvar és a Drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályája között közlekedik. A férőhelyek korlátozott száma miatt regisztráció szükséges a járatra! Részletes információk >>>

A kilátogató családokra számos ajándékcsomag, valamint étel és ital bón vár a készlet erejéig.

Szurkoljunk együtt idén végre élőben szeptember 25-én!

Az „5 tengelyen-biztos kézzel!” rendezvény és a hozzá kapcsolódó Családi Nap a mindenkori (a rendezvény időpontjában érvényes) járványügyi, egészségügyi protokoll betartásával kerül megrendezésre, melyről a szervezők az adott esemény előtt tájékoztatást fognak kiadni.

A felelős szervezők a versenyzők és a látogatók egészségét, valamint biztonságát szem előtt tartva az Operatív Törzs, valamint az Országos Tisztifőorvos ajánlásai szerint számos intézkedést fognak hozni.

5 tengelyen, családi nap, közlekedésbiztonság