Ezen a héten tovább egyszerűsödött az útdíjak fizetése az Európai Unióban a fuvarozók számára, köszönhetően egy újabb ország csatlakozásának az egységes európai útdíjrendszerhez.

Március 18-tól Szlovákia is bekapcsolódott az egységes útdíjrendszerbe, amely immár kilenc EU-tagállamban teszi lehetővé az Eurowag EVA elektronikus útdíjszolgáltatás használatát, írja a Vezess.hu. Ez a rendszer megkönnyíti a határokon átnyúló útdíjfizetéseket.

A rendszer segítségével a fuvarozóknak csak egy fedélzeti egységet (OBU) kell maguknál tartaniuk, amely automatikusan intézi a díjfizetést az arra jogosult országokban. Ez jelentősen lecsökkenti az adminisztratív teher mértékét.

Az EVA fedélzeti egység használata Szlovákia, Ausztria, Belgium, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Spanyolország és Portugália útjain lehetséges, valamint bizonyos hidakon és alagutakban.

A fedélzeti egységet nem kell megvásárolni, csupán bérleti díjat kell érte fizetni. A beszerelés és a beállítás egyszerű: a regisztrációt és a megrendelést követően a szolgáltató pár napon belül kiszállítja az eszközt, amely már az igények szerint beállított útdíj-domainekkel van ellátva. További országok szolgáltatásai is könnyen hozzáadhatóak, az aktiválás pedig néhány órán belül megtörténik.

Borítókép: Pexels