A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületétől – NiT Hungary – és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságától egyedülálló kezdeményezéseként született meg Magyarország speciális közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenye.

A jubileumi tizedik „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny a magyar tehergépjármű-vezetők egyetlen megmérettetési lehetősége hazánkban. A futam döntője több évvel ezelőtt kapott nyilvánosságot az ingyenes Családi Nap megrendezésével, ami szintén a közlekedésbiztonság jegyében zajlik.

Idén szeptember 24-én tekinthető meg élőben a verseny utolsó futama, a döntő, amelyen a az elődöntők legerősebb 10 kamionsofőrje indulhat el. Az idei év versenye még izgalmasabb, hiszen Magyarország 2022-es legjobb kamionsofőrje képviselheti a hazai kollégáit a nemzetközi DAF Driver Challenge 2023-as döntőjén Luxemburgban.

 

Interaktív és szórakoztató programok

Nem lehet elég korán kezdeni a biztonságos közlekedés alapszabályait, hiszen amint kilépünk az utcára már közlekedőkké válunk. A szurkolók és a kilátogatók az „5 tengelyen-biztos kézzel!” Családi Napján különleges vezetési élményekkel (VR BlueFour – mozgóplatformos szimulátor) gazdagodhatnak. Egyaránt a kicsikre és a nagyokra is várnak KRESZ pályák, ahol egyből kipróbálhatják és gyakorolhatják az interaktív programokon szerzett közlekedési ismereteket.

 

Szórakozzatok, tanuljatok és kapcsolódjatok ki az ország egyedülálló kamionos versenyének családi napján szeptember 24-én! Bővebb információk a honlapon.