A NiT Hungary a Hősök terére érkező városnéző autóbuszos turisták leszállítását és felszállítását, illetve a turistabuszok parkolását érintő tapasztalatokról és a szükséges intézkedésekről egyezetett a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal. Dr. Markó Attila r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a főkapitány rendészeti helyettese, áttekintve a NiT Hungary helyszíni tapasztalatait, a hatóság támogatásáról biztosította szervezetünket.

A fővárosi Hősök tere a desztináció kiemelt turisztikai látványossága, amelyet főszezonban napi szinten mintegy 300-350 külföldi és magyar turistabusz keres fel. A Városliget megújítása a Liget projekt keretében folyamatosan és intenzíven zajlik. Szervezetünk a projekttel összefüggésben 2016 ősze óta kezdeményezője és aktív résztvevője azoknak a szakmai egyeztetési folyamatoknak, melyek a turistabuszok közlekedési és parkolási feltételeinek biztosítását és a Hősök terére érkező autóbuszos turistacsoportok biztonságos és komfortos le- és felszállítását célozzák.

A projektfelelős Városliget Zrt-vel fennálló folyamatos és hatékony együttműködésünk révén konszenzusos és hosszú távon is működőképes megoldás született a turistabuszok megállására, az utasok le- és felszállítására. Ez a megoldás azonban csak a közlekedési rend fenntartásával, az illetékes hatóságok jelenlétével és közreműködésével és a jogkövetés kikényszerítésével lehet működőképes.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a mai egyeztetésen megerősítette elkötelezettségét a közlekedési rend fenntartásában, és partnerségéről biztosította szervezetünket a Hősök tere és közvetlen környezete forgalmi és parkolási rendjének biztosításában, akár saját célzott intézkedésekkel is. Szervezetünk és a rendőrhatóság megállapodott a rendszeres kapcsolattartásban, a helyszíni tapasztalatok gyűjtésében, a problémák feltárásában, illetve a szükséges hatósági és más jellegű intézkedések kölcsönös és együttes kidolgozásában.