Óriások és aprók az utakon együtt, mégis biztonságban? A közlekedésbiztonság közügy, hiszen már egészen fiatalon mindenki érintkezésbe kerül a közlekedéssel. A szeptember 28-án a zsámbéki a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályáján megrendezendő ingyenes családi nap célja, hogy tudatossá tegye a közlekedést, és a gyerekek játékos formában megismerhessék a közlekedés szabályait. 

A „5 tengelyen – biztos kézzel” döntőjét szeptember 28-án tartják a zsámbéki drivingcamp Hungary-n, aznap derül ki, hogy ki lesz Magyarország legjobb kamionsofőrje. A főszervező NiT Hungary a versennyel párhuzamosan családi napot is rendez, ahol az ORFK-OBB külön standon várja a gyermekeket, hogy bevezesse őket a biztonságos közlekedés alapszabályaiba elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül. A kicsik KRESZ-parkban tesztelhetik, melyek a kulturált és biztonság közlekedés alapjai. Szimulátor segítségével pedig át is élhetik a kamionnal történő vezetés nehézségeit, izgalmait.

Az eseményen a gyerekek nem csak a futam kamionjával, de más speciális járművekkel is megismerkedhetnek testközelből, mint például tűzoltó-, mentő-, kukás és rendőrségi autókkal, de akár hókotróval is. A biztonságos közlekedés egyik kulcsa, hogy az utakon közlekedők tisztában legyenek az alapvető elsősegélynyújtási technikákkal. A családi napon erre is alkalom adódik egy mini tanfolyam keretében. A közlekedésbiztonsági játékok és feladatok mellett szórakoztató programok, alkotó tevékenységek is várják a gyermekeket. A kilátogató családok nem csak élményekkel, tapasztalattal és tudással térhetnek haza, de számos a versennyel kapcsolatos nyeremény is vár rájuk.

További információ: https://csaladi-nap.5tengelyen.hu/