A hétvégén megrendezett esemény keretében több száz gyönyörűbbnél gyönyörűbb kamion vonul végig Hajdúszoboszlón. 

Még laikusként is érezhetjük, hogy micsoda szenvedély és hivatás iránti elkötelezettség fogja össze a kamionos közösséget. Idén tizedik alkalommal rendezik meg a találkozót, ami péntektől egészen vasárnap délutánig fog tartani. Az eseményt este hétkor nyitják meg a kamionos felvonulással, ahol Hajdúszoboszló főutcáján és a repülőtér között gurulnak végig a nagy becsben tartott kamionok.

A felvonulás legalább másfél-két órát vesz igénybe, így lesz idejük megcsodálniuk a kivilágított teherautókat a kilátogatóknak. A felvonuló kamionok közül pár 500 lóerő fölötti teljesítményre is képes. A vasárnapi napon pedig egy gyorsulási versenyre is sor kerül, ahol megmérkőzhetnek egymással a 440 lóerő alatti, 440-500 lóerő közötti és az 500 lóerő fölötti motorral szerelt King of the Roadok.

Az kilátogatók emellett olyan látványos produkciókon vehetnek részt, mint a kamionhúzó verseny, a kipufogó-hangnyomás mérés, illetve a kamionos lassulási verseny.

A rendezvény helyszínéül idén is a hajdúszoboszlói repülőtér szolgál, a kamionos gyorsulási versenyt ugyanakkor majd a Debreceni úton lehet megtekinteni. A rendezvény az érdeklődők számára teljesen ingyenes.

Forrás: Vezess.hu