Égető a munkaerőhiány a a hivatásos gépkocsivezetőknél, amit külön tetéz, hogy 5-10 éven belül a sofőrök fele, több tízezren vonulhatnak nyugdíjba. A kormány számára a szállítmányozási és raktározási szektor támogatása kiemelten fontos, hiszen az ágazat 2017-ben a GDP 5,5 százalékát adta és több mint 290 ezer főt foglalkoztat Magyarországon.

A gépkocsivezetés hivatás népszerűsítését a szakma legjobbjainkak segítségével végzi a NiT Hungary. Idén 6. alkalommal szervezi meg az „5 tengelyen – biztos kézzel” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenyt az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságával közösen. A gyakorló gépkocsivezetők ügyességét, rátermettségét és kreativitását próbára tevő országos versenysorozat keretei között keresikk a legjobban felkészült, járművét a legmagasabb szintű vezetéstechnikai tudással és legnagyobb biztonsággal kezelő magyar kamionsofőrt.

„Nemcsak a sofőröknek remek visszajelzés, szakmailag milyen szinten állnak, hanem a magyar vállalkozókat is büszkeséggel töltheti el, hogy náluk dolgozik az ország legjobb kamionsofőrjeinek egyike. Remélem, ezzel a kezdeményezéssel mind több fiatal kap kedvet ehhez a hivatáshoz.” – mondta Dittel Gábor a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A versenyen bebizonyítják, hogy van partnerség az utakon, és ennek révén növelik a közlekedés biztonságát, valamint a szakma presztízsét, és megmutatják a fiatal generációnak a kamionos élet szépségeit.

Az országos megmérettetés célja, hogy felhívja a szakma, illetve a közvélemény figyelmét a közlekedésbiztonság és a közlekedéskultúra fontosságára, illetve a hivatásos tehergépkocsi-vezetők kulcsfontosságú szerepére a hatékony és biztonságos árufuvarozásban.

Részletek és jelentkezés: https://5tengelyen.hu/

Ossza meg mindenkivel a hírt!