Hiányszakma, speciális tudást igényel, életstílus – így jellemezhető most a hazai fuvarozás. A szakma hirdetését és az abban rejlő kihívásokat hangsúlyozza ki a NiT Hungary és az ORFK-OBB közösen szervezett eseménye, az „5 tengelyen – biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny.

A magyar kamionsofőr közösséget évről évre megmozgatja a verseny, amelynek fődíját idén kétmillió forintra emelték a főszervezők. A jelentkezési időszak a félidejénél jár, az eseményre közel száz hazai kamionsofőr készül már.

Az idei verseny nagy változását a támogatói kör bővülése jelenti. Az új nyerges vontatót a DAF Hungary Kft. – a verseny egyik legújabb főtámogatója – szállítja. Mellette szintén teljesen friss támogatóként jelentkezik a WebEye Magyarország Kft., amely a verseny kizárólagos telematikai támogatójává vált az idei évben. A verseny egyedüli gumiabroncs-beszállítójaként jelenik meg a Hankook Tire Magyarország Kft.

A verseny szakmai színvonalának biztosítását továbbra is segíti az üzemanyagot szolgáltató MOL Nyrt. A verseny szakmai támogatójaként jelenik meg a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram, amelyhez az utakon közlekedők elkötelezett támogatójaként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kapcsolódik. A verseny két darab félpótkocsiját a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. biztosítja, amelynek bicskei telephelyén zajlik a verseny elődöntője.

Az idei versenyre a magyar kamionsofőrök augusztus 11-ig jelentkezhetnek, hogy majd szeptember 28-án a döntőn a tíz legjobb sofőr közül kerüljön ki a legkiválóbb társuk. A végső megmérettetés a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályáján, Európa legfejlettebb és legmodernebb vezetéstechnikai központjában kerül megrendezésre.

Bővebb információkat az 5tengelyen.hu oldalon olvashatnak. A jelentkezésre szintén az oldalon van lehetőség.

Forrás: NiT