Turisták nélkül csendesek és üresek turisztikai látványosságaink; tavaly a GDP több mint 10 százalékát kitermelő szektor idén lélegzetvisszafojtva várja azt a pillanatot, amikor újraindulhat a turizmus.

Ennek időpontja ma még nem látható, de az biztos, hogy a magyar különjárati autóbuszos cégek felkészülten állhatnak az indulás elé. Vírusmentesítő tisztasági és egészségügyi protokollt ajánl a turisztikai célú személyszállításban érintett tagjai részére szakmai szervezetük, a NiT Hungary.

A turisztikai célú buszos személyszállítás rendkívüli időket él át. Valahogyan túl kell élnie egy olyan időszakot, amikor teljes mértékben elmaradnak a szezonban megszokott bevételek és forgalomból kivonva állnak a nagy értékű járművek

Ebben a szokatlan, nehéz helyzetben a vállalkozások arra törekszenek, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez és a turisták által minden bizonnyal elvárt fokozottabb higiéniai követelményekhez.

A magyar különjárati autóbuszos cégek felkészülten állhatnak az újraindulás elé. Vírusmentesítő tisztasági és egészségügyi protokollt ajánl a turisztikai célú személyszállításban érintett tagjai részére a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary

A kiajánlott technológia tartalmaz egy teljes belső takarítást, ide értve minden felület, burkolat felületi tisztítását, vegyszeres fertőtlenítését, a belső levegőt keringető és légkondicionáló rendszer szakszerű tisztítását, illetve egy olyan technológiai eljárást, mely biztosítja az autóbuszok belső terének garantált vírusmentesítését.

Az ajánlás része a már jól ismert védőfelszerelések, az arcmaszk, a védőkesztyű és a kézfertőtlenítő rendszeresítése a járművön, és az ajánlott fertőtlenítés és vírusmentesítési eljárás előírás szerinti folyamatos alkalmazása.

A jövőben az állandó tisztaság és a vírusvédelem egy turistabusz utasterében is elvárás lesz. Ennek feltételeit biztosítja a szakmai érdekképviselet ajánlása.

Ha újra vendégül láthatjuk ázsiai, amerikai és európai látogatóinkat, vagy beindul a hazai kiutaztató turizmus, a magyar buszos személyszállítók olyan járműveket tudnak majd elindítani, amelyek biztonságos, tiszta, higiénikus környezetet garantálnak minden buszra szálló turista számára.