Lezárult a nyolcadik „5 tengelyen-biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági – idén – online verseny nevezési időszaka. A főszervező, a 30 éves NiT Hungary és a főtámogató, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság tavasszal döntöttek a verseny megrendezése mellett, hogy a szakmailag támogassák az évről-évre gyarapodó versenyzői közösséget.

 

A versenyszellem nem csappant meg annak ellenére, hogy kevesebb tehergépjármű-vezető nevezett idén az elmúlt évekhez képest, sőt a jelenlegi nevezők között rekordszámban találhatunk női kamionsofőröket. A 40 kérdésből álló óriás teszttel képbe kerülhetnek erősségeikkel és hiányosságaikkal is GKI-tudásukat illetően. A legtöbb összpontszámot gyűjtő versenyzőre nettó 500.000 forint vár jutalmul, ami mellett az ”A legjobb elméleti tudású magyar kamionsofőr 2020” címet viselheti. A dobogó második fokára lépőre 200.000 Ft, a harmadikra pedig 100.000 Ft díjak várnak.

 

Az online verseny szeptember 27-én, vasárnap délután 16 órától negyven percen keresztül zajlik. Az eredményhirdetésre szintén az online térben kerül sor a versenyt követően, amelyet bárki megtekinthet 17:15-től a www.5tengelyen.hu oldalon és a Facebook oldalon.

 

A szurkolók sem maradnak egyedül: a szervezők a versenyzők hozzátartozóitól, munkatársaitól és barátaitól várnak rövid videókat, amiken bíztatják az online versenyen résztvevő tehergépjármű-vezetőket. Bővebb információkat a verseny honlapján olvashatnak.