Kelet- és Nyugat-Európa között gyakorlatilag állóháború van a kamionozásban, és ezúttal csak a nyugatiak egyik fő érvelésére emlékeztetnénk, amely szerint a keletről beáramló olcsó munkaerő tönkreteszi az európai piacot – számolt be a g7.hu.

A német cégek gyakran hivatkoznak arra, hogy egyenlő bánásmódot, egyenlő feltételeket akarnak minden uniós fuvarozó számára – és ezzel olykor az a céljuk, hogy a keletiek számára gazdaságilag vállalhatatlan nyugati feltételeket kényszerítsenek ki. Ehhez képest most az derült ki, hogy több keleti fuvarozóra is 25 vagy 50%-os kedvezménnyel rónak ki büntetéseket, egy bizonyos összeghatár felett.

A kelet-nyugati ellentét helyzete nem új, 2018-ban a g7.hu arról számolt be, hogy nagyon kemény piaci háború folyik Európa keleti és nyugati fele között a közúti fuvarozásban, és az összecsapás egyik legfontosabb csatáját a nyugatiak nyerték meg. Az Európai Tanácsban ugyanis az uniós szakminiszterek olyan megállapodást szavaztak meg, amely sokkal inkább a nyugati fuvarozócégeknek kedvez, a keletieket pedig nagyon nehéz helyzetbe hozhatja.

Ennek fényében különösen érdekes, hogy a Bundesamtes für Güterverkehr (közismert nevén a BAG), vagyis a német közúti felügyelet a kelet-európai kamionsofőröket más tarifával bünteti, mint a nyugatiakat. Legalábbis ezt állítja a Deutsche Verkehrs-Zeitung (DVZ) nevű újság a birtokába jutott BAG-dokumentumra hivatkozva.

A DVZ szerint a közúti ellenőröknek gyakorlatilag ki van adva utasításba, hogy például a szabályszegő magyar, cseh, lengyel és a horvát sofőröknek 25 százalékkal csökkentett összegű büntetéseket szabjanak ki, a bolgár, litván és lett kamionosok pedig 50 százalék kedvezményt kapnak. Az újság szerint a BAG megerősítette, hogy létezik a hivatalos lista a kedvezményekről, 21 ország kap kedvezményt, és ezek közül hét az egységes európai uniós piachoz tartozik.

A kedvezményrendszert 2017-től alkalmazzák, és kizárólag a 250 euró feletti helyszíni bírságokra vonatkozik, tehát azokra, amelyeket alapesetben helyben kell a sofőrnek zsebből kifizetni. A kedvezmény mögött állítólag az az elgondolás húzódik meg, hogy az általában több hétig Nyugat-Európa útjait járó keleti sofőröknek jóval kisebb a fizetésük, mint a nyugatiaknak, és nem lehet őket annyira „kifosztani”, hogy ne maradjon náluk elég pénz a kint tartózkodásuk idejére.

A német bírságok minimuma 5 euró, de súlyosabb esetben akár 1000 eurót is elkérhetnek az ellenőrök, és ez már közel áll egy keleti sofőr teljes havi nettó fizetéséhez. Ittas vezetés esetén a bírság 3000 euróig is felmehet.

Nagyon furcsa körülmény, de a Német Szövetségi Szállítmányozási Szövetség (Bundesverband Güterkraftverkehr, Logistik und Entsorgung, BGL) azt mondta a DVZ-nek, hogy nekik fogalmuk sem volt erről a kedvezményrendszerről, és bár alapvetően nem ellenzik, de azért például a kedvezmények mértékéhez szakmai alapon hozzászólnának. Ma már egyébként a keleti cégeknél alkalmazott sofőröknek legalább az adott nyugati országra vonatkozó minimálbért meg kell adni fizetésként a kint tartózkodás idejére.

A nyugati cégeknél dolgozó sofőrök és munkaadóik szemében a BAG listája könnyen újabb szálka lehet, az ő szempontjukból nem elég, hogy az olcsó keletiek elviszik előlük a piac jelentős részét, ehhez még a német ellenőrök is asszisztálnak.