A közelgő pünkösdi hétvége alatt bár érvényes lesz a nehéz tehergépjárművek tervezett forgalomkorlátozása, amely 48 órás időtartamra szól, de az ünnepi áruellátás zavartalansága érdekében az éjszakai időszakokban a korlátozás részleges feloldásra kerül, írja a hirado.hu.

A korlátozások alól tehát kivételt jelentenek az éjszakai órák, amikor 22 órától másnap reggel 6 óráig a járművek zavartalanul közlekedhetnek, lehetővé téve az ünnepi készletek folyamatos pótlását.

A Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) tájékoztatása szerint a korlátozás időszakai tehát a következőképpen alakulnak: május 19-én, vasárnap és május 20-án, hétfőn reggel 6 órától este 22 óráig.

A közlekedési miniszter, a környezetvédelmi miniszter egyetértésével, indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást, így biztosítva a logisztikai és ellátási láncok zökkenőmentes működését.

A kamionstop ideiglenes felfüggesztése szakmai kezdeményezésre is megtörténhet, figyelemmel kísérve az aktuális közlekedési és gazdasági igényeket.