A fuvarozó-, és szolgáltató szektornak a járvány után újabb kihívással kell szembenéznie, ami nem más mint az üzemanyagár növekedés.

Egészen Augusztus 25-ig hihetetlen tempóban drágult az üzemanyag, az autósok félve gurultak be a kutakra. Majd megint esett az üzemanyag ára, viszont szeptemberben újra emelkedni kezdett, már 450 forintnál jár. Az üzemanyagok között nincsen számottevő különbség, Az 500 forintos literenkénti ár csak a kezdet volt, a jövőben akár 700 forintot is elkérhetnek a kutakon az üzemanyag literéért.

A múlt hónapban az olajnagyhatalmak kiegyezése miatt gyengülés történt az olajárak piacán, ez a gyengülés azonban erősödésbe fordult, a kínálat úgy tűnik, hogy nem képes lépést tartani a kereslettel.

Emellett a drágulásban közrejátszhat a forint gyengülése a dollárral szemben, a jövedéki adó, illetve a delta vírusvariáns terjedése is. A  piaci elemzők egyelőre nem túl bizakodóak; szinte biztos, hogy emelkedni fognak az árak a következő hetekben. Az emelkedés nem csak az átlagember életét keseríti majd meg, hanem a hanem a fuvarozó-, és szolgáltató szektorban dolgozóét is.