Ránézve egy kamionra nem a kreativitás juthat először az eszünkbe. Pedig szerencsés, ha a tehergépkocsi-vezető a technikai és elméleti felkészültsége mellett találékony is. Ezt bizonyítja a jubileumi tizedik alkalommal az „5 tengelyen-biztos kézzel!” elődöntője is.

Komolyság egy nagy adag játékossággal

A verseny szervező csapata a mindennapok kihívásaiból indult ki a feladatok kigondolásakor. Két fontos pillért tartanak mindig szem előtt: a biztonságot és a technikát. Mindkettő alapja a biztos elméleti tudás. A versenyzőknek ennek megfelelően egy 20 GKI-vizsgakérdésből álló teszttel is meg kellett mérkőzniük, amelyet online formában az elődöntő helyszínén 20 perc alatt kellett megválaszolniuk.

A részletes beszámoló és a döntőbe továbbjutott 10 versenyző neve itt olvasható tovább.

Az idei év döntője jubileumi hangulatban fog telni, hiszen tíz éve indította el útjára a NiT Hungary az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal Magyarországon egyedülálló kamionos versenyét. A megmérettetés pedig idéntől a nemzetközi DAF Driver Challenge magyar előselejtezője is egyben. Ugyanis a 2022-es legjobb magyar kamionsofőr kvalifikálja magát az európai verseny 2023-as döntőjébe Luxemburgba.

A futam középpontjában a közlekedésbiztonság és a vezetéstechnika állnak. Az első szempont pedig a közlekedésben résztvevők összességére kiterjed, így a kisgyermekekre is. Szeptember 24. így nem csupán a szurkolásról, hanem a játszva tanulásról és az odafigyelésről is szól. Az ingyenes családi nap minden olyan gyermekes családot vár, akik felelősségteljesen és felkészülve szeretnék kiengedni az utcára gyermeküket.

Tovább a családi nap programjaira!