A 2024-es 5 tengelyen Bajnokok Ligája verseny különleges stresszkezelési és ügyességi feladatokkal várja a sofőröket. Nézd meg, milyen új kihívásokkal kell szembenézniük a résztvevőknek az idei megmérettetésen!

A jó helyezéshez szükséges készségek

A versenyen való sikeres szerepléshez a következő készségekre lesz szükséged:

  • Vezetési készség: A kamion pontos és biztonságos irányítása alapvető követelmény.
  • Ügyesség és koordináció: A bonyolult manőverek és szűk helyeken való közlekedés különös ügyességet igényel.
  • Jó reakcióidő: A gyors döntéshozatal és az azonnali reagálás elengedhetetlen.
  • Koncentráció és figyelem: A hosszú utak és a bonyolult feladatok teljesítése során folyamatos figyelem szükséges.
  • Taktika és stratégia: A verseny során a megfelelő stratégia kialakítása kulcsfontosságú.
  • Stresszkezelés: A nyomás alatt való teljesítmény és a stressz kezelése nélkülözhetetlen.

Újdonságok 2024-ben

A 2024-es év különlegessége, hogy a korábbi első helyezettek automatikusan bekerülnek az országos döntőbe, így összesen hat korábbi bajnok csap össze a többiekkel. Ez tovább emeli a verseny színvonalát és izgalmát.

Online előselejtező

Az első lépés az online előselejtező, ahol egy 30 GKI-vizsgakérdésből álló tesztet kell kitölteni. A versenyzőknek mindössze 30 perc áll rendelkezésükre a teszt kitöltésére, így a gyors és pontos válaszadás elengedhetetlen. A döntőbe jutásért folytatott versenyben minden pont számít!

1. Megmérettetés: Eco Drive és közúti vezetés

Az első 10 versenyző egy megújult helyszínen, a NiT Hungary Székházában (1108 Budapest, Újhegyi út 3/a) méri össze tudását. A közúti vezetés során a versenyzőknek egy előre kijelölt útszakaszt kell teljesíteniük az instruktor utasításainak megfelelően. A feladat célja a vezetési stílus, a biztonságos közlekedés és az Eco Drive technikák alkalmazása.

2. Megmérettetés: Drivingcamp Hungary Tanpálya

A döntőbe jutott versenyzők a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályáján mérkőznek meg egymással. A látványos gyakorlati feladatsorok, baleseti helyszín és a jól ismert szinkronfutam mind a sofőrök szakmai felkészültségét tesztelik. A versenyzőknek itt már minden tudásukat be kell vetniük, hogy a legjobbak között is a legjobbak lehessenek.

Mint ahogyan azt korábban is megírtuk, a versenyre augusztus 4-ig lehet jelentkezni. Még több információ a versenyről a megmérettetés hivatalos weboldalán érhető el.