Friss hírek

SZOLGÁLTATÁSOK

ÚTON MAGAZIN

ESEMÉNYEK

FRISS HÍREK

Az Autós Nagykoalíció üdvözli az Európai Parlament szavazásának eredményét

Az Autós Nagykoalíció üdvözli az Európai Parlament szavazásának eredményét, mely során a szén-dioxid-mentes új autókról létrejött októberi megállapodás elfogadása mellett döntöttek.

Ketyeg az óra: kevesebb, mint 1 hónap maradt a magyar kamionsofőröknek

Kevesebb, mint 3 hét maradt a jubileumi 10. „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny nevezési időszakából.

Nemzetközi szintre lép a magyar kamionos verseny

A legjobb magyar kamionsofőr a nettó 2 millió forint fődíjon túl Európa legkiválóbb tehergépkocsi-vezetőivel mérheti össze gyakorlati és elméleti felkészültségét a Goodyear luxemburgi tesztpályáján 2023-ban.

Egyre aggasztóbb mértékeket ölt a kamionoshiány

Van, ahol már üres áruházi polcok jelzik a problémát. A koronavírus-járvány mellett a folyamatos teherautóvezető-hiányt és az emiatt elmaradó fuvarokat okolják.  A hiány az Egyesült Államoktól Németországig számos helyen érzékelhető, Magyarországon se jók a kilátások....

Hihetetlen, de ismét élőben versenyzünk

Egy év kimaradás után ismét az „5 tengelyen-biztos kézzel!” versenyjármű kormánya mögé ülve vehetett részt az elődöntőn az a 30 tehergépjármű-vezető, aki az online előselejtezőből továbbjutott.

Elképesztő ütemben drágul az üzemanyag

Az áremelkedés várhatóan hatással lesz a fuvarozói díjakra és a szolgáltató szektor áraira is. 

Itt a közúti közlekedési ágazat reformja

Az Európai Parlament elsöprő többséggel elfogadta a közúti közlekedési ágazat nagyszabású reformját, és ezzel véget vetett a három évig tartó intenzív vitának.  A "mobilitási csomag" elfogadása megnyitja az utat a mintegy hárommillió tehergépkocsi-vezető...

Egy nap, ami a biztonságos közlekedésről szól

Szeptember utolsó vasárnapján ismét élőben szurkolhatunk Magyarország egyedülálló közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai kamionos versenyén!

ÚTON MAGAZIN

Az utak királyai vonulnak fel hétvégén Hajdúszoboszlón

Idén is megrendezik a kamionos találkozót, ahol a kilátogatók láthatnak akár 500 lóerős teherautókat is.

Péntektől drágul az üzemanyag – emelkedhetnek a fuvarozói díjak

Az év eleje óta tapasztalt, eddig mintegy 14 százalékos gázolajár-emelkedés és a negatív tendencia várható folytatása miatt nem kerülhető el, hogy a fuvarozók a megnövekedett költségeiket a megbízói oldal felé kiajánlott fuvardíjakban érvényesítsék.

Még karácsonykor is érezhetjük, mekkora most a zavar a tengeri áruszállításban

Az év eleji logisztikai áremelkedés és konténerhiány után most a kínai kikötőzárások okoznak súlyos problémákat, amiket itthon is érezni.

Gestamp és az Ames spanyol cég hoz új gazdasági erőt Magyarországra

Mintegy 5 milliárd forint értékben növeli magyarországi kapacitásait a Gestamp és az Ames – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az indiai vírusmutáció komoly hatással lehet a tengeri szállítmányozásra

Sorra tiltják ki indiai matrózokat és az India kikötőit megjárt hajókat a világ legnagyobb kikötőiből. Már a fogyasztói árakba is beépült a logisztika drágulása.

Tíz százalékkal több új személygépkocsit helyeztek forgalomba az első négy hónapban

Az idei első négy hónapban 42 714 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 10 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

Erőt gyűjt még a Waberer’s az első negyedév után

Eltúlzottnak tartja a Waberer’s gyorsjelentését övező várakozásokat a Concorde elemzője. A számokat a nemzetközi szállítmányozás gyenge teljesítménye húzhatja le.

A logisztika jövőjét új trendek határozzák meg

Az Eurowag Energy üzletágának ügyvezető igazgatója csapatával együtt összeállította a logisztikai szektor jövőjét formáló trendeket és megatrendeket.